miercuri, 22 august 2012

Biscuiţi cu miere şi scorţişoară

Nicio zi fără biscuiţi. Acesta este noul nostru motto. În fiecare zi Tiberiu dădea gata un pachet de biscuiţi. Nu era păcat sa nu-i facă mă-sa în casă? Şi ce minune a ieşit.
Ingrediente: 180g unt, 2 linguri miere, 65g zahăr, 50 ml lapte, 360g făină, 2 linguriţe de praf de copt, o linguriţă rasă de scorţişoară.
Se amestecă cu mixerul zahărul cu untul (la temperatura camerei) până devine o compoziţie cremoasă şi omogenă.
E absolut necesar să aveţi ajutor în bucătărie


  Se toarnă peste unt laptele călduţ, în care am dizolvat mierea, amestecând mereu.
 Se pune apoi treptat făina, praful de copt şi scorţişoara. Se pune în folie şi se dă a rece 30 minute.
Se întinde foaia de aluat de circa 3 mm grosime şi se decupează diferite forme.
a se observa că şi aici ajutorul a fot nelipsit
Se pun într-o tavă cu hârtie copt şi se coc la 180 grade timp de 15 minute.

 POFTĂ BUNĂ!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu