Supe si Ciorbe

sâmbătă, 26 aprilie 2014

Aigo buido avec croutes - Supă de usturoi cu pâine coapta şi parmezan


Bun, săptămâna 2 şi reţetele 4 şi 5 din cartea Juliei Child. Experimentul mă atrage ca vrejul de fasole pe Jack.


duminică, 13 aprilie 2014

Supa catifelata de ciuperci - Potage Velouté aux champignons

Daaa astazi am reusit sa prepar 2 retete din cartea Juliei. Omleta cu branza si acum o supa de catifea, pe cuvant ca asa e.
Continuare...




luni, 4 iunie 2012

  Supă cremă de dovlecei




Pentru că e vară şi ne dorim să mâncăm supe cât mai ușoare şi răcoroase vă invit la o supă cremă de dovlecei cu crutoane. O minunăţie adorată şi de băiatul meu.
Continuare ->



 luni, 9 aprilie 2012

 Supa săracului




Pentru că e criză, de timp şi bani, vă prezint o supă ieftină şi rapidă, reţetă învăţată de la soacră.




 luni, 5 martie 2012

  Direse


Direse - e de fapt moldovenescul dres, adică ciorbă dreasă.
Ingrediente: un morcov, un ardei gras, un sfert de țelină, un păstârnac, o ceapă, 2 cartofi, 400ml iaurt, 2 ouă, leuștean și pătrunjel verde.




marți, 21 februarie 2012

  Ciorbă de fasole cu ciolan


Ingrediente: 300g fasole pestriță, 300 g ciolan afumat, 2 cepe, 250g bulion, 3 morcovi, 3 linguri făină, o lingură boia dulce, o linguriță boia iute, 4 frunze de dafin, o lingură de busuioc uscat, 300g smântână.

 

 

miercuri, 1 februarie 2012

  Ciorbă rădăuțeană


Ingrediente: o jumătate de piept de pui, 2 morcovi, un ardei gras, un păstârnac, un sfert de țelină, o rădăcină de pătrunjel, 400ml smântână, 200ml iaurt, 1 ou, 2 cuiburi de tăieței, o căpățână de usturoi, 4 linguri de oțet, pătrunjel verde.



vineri, 27 ianuarie 2012

Ciorbă de spanac

 

  Ingrediente: 500g spanac, un ardei gras, 2 morcovi, o ceapă, 1 păstârnac, 100g țelină, o cană de borș, 2 linguri de orez, o legătură de leuștean și una de pătrunjel.
              Continuare -> 





luni, 23 ianuarie 2012

  Supă de broccoli și conopidă

 
 Ingrediente: o ceapă, un ardei gras, un morcov, un păstârnac, 1/4 țelină, 300g conopidă, 200 g broccoli, 150 ml smântână, 100 ml suc de roșii, sare, piper și pătrunjel verde.
  Continuare ->




luni, 16 ianuarie 2012

  Borș rusesc cu sfeclă





Se fierb legumele Continuare ->






luni, 9 ianuarie 2012

  Supa de rosii


Ingrediente: o telina mica, 3 morcovi, un pastarnac, o radacina de patrunjel, o ceapa, 400g rosii in conserva, 200ml suc de rosii, 2 linguri orez, cimbru, busuioc, telina, patrunjel verde si marar.
 Continuare ->




luni, 13 februarie 2012

  Borș de pește



Ingrediente: un cap de crap, 2 fileuri de cod, un morcov, un păstârnac, 1/4 țelină
Continuare ->





miercuri, 4 ianuarie 2012

  Bors de curcan cu zdrente



 Ingrediente: o aripa de curcan (sau alte parti din curcan), o jumatate de telina, un pastarnac, o radacina de patrunjel
Continuare ->

  



joi, 29 decembrie 2011

  Supa de vita cu taitei





 Se fierbe 400g de carne de vita (rasol).
Continuare ->


 

luni, 26 decembrie 2011

  Ciorba de cartofi cu afumatura



Ingrediente: 400g afumatura de porc (costita, ciolan), 2 cepe, un ardei gras, 3 cartofi medii, 2 frunze de dafin.
Continuare ->
 




miercuri, 21 decembrie 2011

  Supa de curcan cu galusti

   
      Aveti nevoie de o aripa de curcan, 2 morcovi, o radacina de patrunjel, un pastarnac, o jumatate de telina, un cartof si o legatura de patrunjel verde.
  Continuare ->






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu