sâmbătă, 17 mai 2014

Charlotte Malakoff aux fraises


Asta da prajitura cu lipici, daca va amintiti lipiciul la borcanel cu lopatica de pe vremea comunista, mie imi placea la nebunie sa il miros.
Reteta nr. 10 din Mastering the art of french cooking.
O sarlota eleganta care nu se face cu foc.
500 g capsuni se spala se taie codita si se lasa la scurs.
Pe o forma de tort se pune hartie de copt doar pe fund.
Sucul de la 2 portocale.
30 de piscoturi de calitate
Se inmoaie partea nepudrata a piscoturilor in suc si se aseaza in tava ca in imagini.

CREMA DE MIGDALE
200 g unt moale la temperatura camerei
200 g de zahar pudra
120 ml suc portocale
1/4 lingurita esenta de migdale. (Eu din graba am pus toata fiola iar gustul este prea pronuntat)
Se freaca untul cu zaharul pana devine palid si pufos.
Se adauga sucul, esenta de migdale.
300 g migdale pasate cu o lingura de zahar.
Se adauga migdalele la unt.
500ml frisca se adauga in crema.
Se toarna o treime de crema in tava apoi un strat de capsuni  cu capul in jos apoi iar crema si tot asa pana se termina crema.
Se da la rece peste noapte.
Se pune o farfurie peste si se rastoarna.
Se serveste cu sos de capsuni (capsuni pasate cu zahar pudra)




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu