duminică, 9 iunie 2013

Brioşe roz

căpşuni - de când sunt pe piaţă nu mă mai satur de ele, aşa că era musai sa mai fac o reţetă în care să folosesc căpşunile extraaromate de acum că apoi nu mai găseşti decât unele colorate şi atât.

am ales să fac nişte brioşe cu crema de mascarpone, ce poate fi mai pufos de atât?
Aşa-i că arată delicios? aşa şi au fost :)

Ingrediente pentru 9 bucăţi: 100g făină, 60g zahăr, un ou, o jumătate de linguriţă de praf de copt, 30 ml iaurt, 80g smântână, 100g căpşune piure, un praf de sare şi un strop de colorant roşu.
Pentru ornat: 250g mascarpone, 80g zahăr pudră, o esenţă de vanilie, 100g căpşuni, 50 g afine 

Se amestecă făinam zahărul şi sarea apoi se adaugă oul, smântâna şi iaurtul.
Căpşunele foarte bine coapte se transformă în piure şi se adaugă în a,estecul de făină. La final se adaugă praful de copt şi un strop de colorant.
Se toarnă compoziţia în forme de brioşe unse în prealabil. Se dau la cuptor 25 de minute la 180 grade. Apoi se lasă să se răcească.

Pentru ornat se amestecă mascarpone cu zahărul şi vanilia şi se ornează brioşele cu ajutorul unui poş. Se decoreayă cu căpşuni şi afine.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu