Mancaruri

sâmbătă, 10 mai 2014

Coq au vin avec champignons sautes au beurre


Era timpul sa incerc o reteta mai complicata.
Mie mi s-a parut sosul un pic amar fie de la faptul ca am avut un coniac prost care nu a luat foc fie ca am pus un pic mai mult cimbru.
Continuare...


sâmbătă, 27 aprilie 2013


Stifado de iepure



 Am descoperit cu mare plăcere carnea de iepure. este delicioasă. aşa că azi am pregătit un fel de mâncare grecesc.
Continuare ->



miercuri, 22 august 2012

  Mâncare de dovlecei cu orez


    Băiatul m-a obligat zilele acestea să inventez. Nu vroia să mănânce decât "toşii" (roşii) cu orez. Cum mie personal nu-mi place în mod deosebit pilaful, dar sunt fan al mâncărurilor cu legume aşa a ieşit Dovlecelul cu orez.

Continuare ->
 luni, 4 iunie 2012 

  Mâncare de mazăre cu inimioare


Ingrediente: 500g mazăre verde, 200g baby carrots, 200g inimioare (eu am avut de curcan), 2 fire ceapă verde, un ardei gras, 2 linguri de pastă de roşii, o legătură de mărar verde.
Continuare ->




luni, 9 aprilie 2012

  Ardei umpluţi cu ciuperci



  Ingrediente: 500g ardei gras, 300g ciuperci pleurotus sau champignion, 100g orez, un morcov, o ceapă, 400g roşii în bulion, o lingură de bulion, sare, piper, foi de dafin şi o linguriţă de busuioc.
 Continuare ->




 joi, 22 martie 2012

  Ficat de curcan cu roşii şi ceapă verde



Ingrediente: 500g ficat de curcan, o legătură de ceapă verde,o ceapă roşie mică, o ceapă albă mică, 400g roşii în bulion
Continuare ->




miercuri, 14 martie 2012

  Cartofi în crustă de muștar




  Ingrediente: 4 cartofi medii, 5 căței de usturoi pisați, 3 linguri de muștar, 2 linguri de ulei de măsline, o lingură de oregano.
Continuare ->




  Luni, 5 martie 2012

  Mâncare de broccoli



Ingrediente: 200g carne de vită fiartă și tăiată cuburi, un buchet de broccoli, 100g baby-carrots, un ardei gras, o conservă de roșii în bulion, mărar, un cățel usturoi.
Continuare ->




 luni, 13 februarie 2012

  Somon cu legume la cuptor



 Ingrediente: 5 fileuri de somon, 300g baby-carrots, 200g broccoli, un praz, o lămâie, 400 g roșii cuburi, o căpățână de usturoi, ulei de măsline și 100g unt.
Continuare ->




miercuri, 8 februarie 2012

  Ficat de pasăre cu legume la cuptor


Ingrediente: 500g ficat de pasăre (eu am avut de curcan), 3 cartofi medii, un fir de praz, 400ml roșii în conservă, 2 foi de dafin, sare, piper, ulei de măsline.





vineri, 3 februarie 2012

  Musaca de cartofi și carne de vită



Ingrediente: 500g carne tocată de vită, 1kg de cartofi făcuți piure, o ceapă, 2 ouă, 100g brânză sărată, o linguriță de nucșoară, o linguriță de cimbru, sare, piper.
  



    luni, 6 februarie 2012

  Cotlet cu legume la cuptor



Ingrediente: 4 cotlete de porc cu tot cu slănină. 4 cartofi mari, un morcov, o ceapă, o căpățână de usturoi, sare, piper, ulei.



 
joi, 2 februarie 2012

  Ostropel cu piept de pui




Ingrediente: jumătate de piept de pui, 3 morcovi mici, un ardei gras, o ceapă, 5 căței de usturoi, un sfert de țelină
Continuare ->




luni, 30 ianuarie 2012

  Mâncare de inimi cu praz și măsline



Ingrediente: 500g inimi de pasăre, 500g măsline, 3 fire de praz, 400 g roșii in bulion, 100 ml suc de roșii, 2 morcovi și un ardei gras.
Continuare ->





vineri, 27 ianuarie 2012

  Budincă de conopidă și broccoli cu medalioane de porc



Ingrediente: 500g conopidă, 300g broccoli, 400ml smântână, 4 ouă, ulei de măsline, 2 linguri de făină, o fâșie de mușchi de porc.
Continuare ->

 


  luni, 23 ianuarie 2012

  Varză călită cu cârnați




Ingrediente: o varză murată, 200g cârnați,  o linguriță mărar uscat, o linguriță cimbru, o ceapă.
 Continuare ->





  joi, 19 ianuarie 2012

  Tocană de cartofi și carne de vita



se călește o ceapă în 5 linguri de ulei de măsline, se adaugă un morcov și un ardei gras. 200g de carne de vită cubulețe
 Continuare ->




joi, 12 ianuarie 2012

  Paste cu carne




Simplu si rapid: o ceapa mare rosie se caleste in ulei de masline.
 Continuare ->




luni, 9 ianuarie 2012

  Pilaf



Ingrediente: 2 cani de orez, o ceapa mare, 2 morcovi, un ardei gras.
Continuare ->





  vineri, 6 ianuarie 2012

  Tarta cu spanac si 4 feluri de branza



Ingrediente: 500g spanac, 2 cepe rosii, 3 oua, 100g telemea veche de oaie, 100g  cas vaca, 100g cascaval afumat, 100g feta, o foaie de aluat foietaj.
Continuare ->




  miercuri, 4 ianuarie 2012

  Mancare de teci (pastai)



Ingrediente: 500g teci galbene, 500g teci verzi, 2 morcovi, un ardei gras, o ceapa mare, 400g rosii decojite in conserva, o capatana de usturoi si o legatura de marar.
Continuare ->




joi, 29 decembrie 2011

  Ciulama de ciuperci si copanele de pui



                Intr-o cratita se caleste in ulei de masline o ceapa mare. Se adauga 2 linguri de faina amestecand mereu.
Continuare ->





  luni, 26 decembrie 2011

  Rata la cuptor cu cartofi gratinati


     Se spala bine rata si se curata de grasimea de la gat si coada. Se freaca bine cu sare grunjosa. Se spala din nou cu apa fierbinte. Se taie felii o ceapa si 4 catei de usturoi si pun in rata.
Continuare ->







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu