Dulciuri

sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Tort dungat cu gem de prune si crema de mascarpone

Un tort insiropat cu gem de prune, crema de frisca si mascarpone si 2 blaturi, unul alb si unul negru.
nu am cuvinte sa va povestesc cat e de bun.

Continuare....
luni, 16 septembrie 2013

Tort cu struguri si blat de ciocolata

Acest tort vorbeste singur despre cat e de spectaculos si delicios.
Blat de ciocolata neagra si crema pufoasa de ricotta.

 Continuare....
 joi, 29 august 2013

  Tarta cu pere scufundate


O surpriza delicioasa. Combinatia perfecta intre pere si nuci.

 Continuare...


duminică, 25 august 2013

Mere coapte in foietaj



Un gurmand mi-a povestit despre desertul copilariei sale, merele coapte in foietaj, scoase din cuptor si racite cu inghetata de vanilie.
 Continuare ->




 duminică, 21 iulie 2013

Prăjiturici cu mure şi coacăze roşii



Mi-am cumparat jucarii noi. şase tăviţe numai bune pentru prăjiturici mici, delicate şi pufoase


Continuare ->




vineri, 19 iulie 2013


Pandispan cu visine si cacao


Aveam prea multe oua in casa si nestind cum sa le consum pe mai multe odata am hotarat sa fac un pandispan rapid, gustos si cu vreo 8 oua.


Continuare ->



sâmbătă, 13 iulie 2013

Tort meringue cu pepene galben

           
   Vă aduceţi aminte de tortul meringue cu capsuni ?. ei bine a avut asa un succes incat trebuia repetata experienta, dar fiindca pe piată nu mai erau capsuni, dar e abundenta de pepene galben, am purces la un tort cu pepene galben si blat de bezea.

Continuare ->



duminică, 7 iulie 2013

Şarlotă de caise

   
  Caisele sunt piata asa ca neaparat trebuia sa pregatesc ceva din ele. am facut niste dulceata asa ca a venit si randul unei prajituri de duminca: sarlota cu caise


Continuare ->

duminică, 9 iunie 2013

Brioşe roz

Căpşuni - de când sunt pe piaţă nu mă mai satur de ele, aşa că era musai sa mai fac o reţetă în care să folosesc căpşunile extraaromate de acum că apoi nu mai găseşti decât unele colorate şi atât.

Continuare ->



sâmbătă, 1 iunie 2013

Brioşe glazurate curcubeu - Mozart


O nouă carte din colecţia atât de dragă nouă. Curcubeul muzical este arma lui secretă.Când nu cântă lui Mozart îi place să mănânce Şniţele Vieneze, fructe pe băţ, vată de zahăr pufoasă ca norii, şi brioşe glazurate cu un strop de curcubeu.

Continuare ->


duminică, 26 mai 2013

Tort meringue cu căpşuni


  
Mi-era pofta de bezele, dar din cele bune, pufos-crocante nu prăfuite cum găseşti la magazin.
aşa că mi-am făcut singurică un tort meringue. si ca totul să fie şi mai gustos i-am adăgat o cremă de mascarpone cu multe, da multe căpşuni

Continuare ->

                                 

duminică, 19 mai 2013

Prăjitura Vivaldi




Astăzi o să vă recomand o carte. Nu contează dacă aveţi sau nu copii, această carte trebuie citita şi ascultată, dar mai ales trăită.

Continuare ->





luni, 29 aprilie 2013

Tort de ciocolata, crema de vanilie si capsuni





Tort pentru Florentin

Continuare ->




duminică, 21 aprilie 2013

Prăjitură cu cocos şi vanilie



Astăzi vă prezint o prăjitură cu blat crocant de cocos şi cremă de vanilie. Un deliciu

Continuare ->




SÂMBĂTĂ, 30 MARTIE 2013

Tarta cu nuci



Aş fi mâncat ceva cu nuci. Cineva mi-a recomandat această tartă. A ieşit cu adevărat delicioasă.

Continuare ->





DUMINICĂ, 24 MARTIE 2013

Prăjitura cartof

  Aceasta este prăjitura comunistă a copilăriei mele.
Cofetăria Codruţ (pe care capitalismul a transformat-o într-o alimentară de colţ) avea cea mai bună prăjitură cartof şi cea mai bună înghețată la cupă de metal.

Continuare ->




DUMINICĂ, 10 MARTIE 2013

Tort After Eight

Astăzi este ziua soțului meu. Să-mi trăiască și să fie sănătos.
A cerut un tort însiropat, altă pretenție nu a avut. În schimb eu am avut.  Am vrut un tort cu mentă şi ciocolată o combinaţie perfectă exact ca în ciocolăţelele After eight.

Continuare ->


sâmbătă, 23 februarie 2013

Tort Sacher

   
 Tortul Sacher e un tort faimos cu o istorie lungă în spate.        Daca vreţi să citiţi mai multe despre el iată: http://en.wikipedia.org/wiki/Sachertorte

Continuare ->



sâmbătă, 2 februarie 2013

  Tort de cacao si cremă de zahăr ars

De acest tort mi s-a făcut poftă când l-a postat pe facebook o prietenă. Şi pentru că la ea era imposibil de ajuns am zis că trebuie să îl fac şi eu. Reţeta originală o găsiţi aici: http://sabina-madalina.blogspot.ro/2009/06/tort-kodrit-kadir.html
Acum să vă arăt cum mi-a ieşit mie:

 Continuare ->


sâmbătă, 26 ianuarie 2013

  Tort cu vişine, ciocolată şi brânză dulce




Pentru sfârşitul ăsta de săptămână am pregătit un tort cu vişine, cremă de brânză dulce şi blat duo cu cicolată. Sper să vă placă.

 Continuare ->


sâmbătă, 12 ianuarie 2013

Tort bavarez


  La mulţi ani pentru 2013!
 Azi vă îmbii cu un tort de sărbătoare.

 Continuare ->
 
 sâmbătă, 15 decembrie 2012

Tiramisu - o prajitură celebră, cu multe, foarte multe reţete pe toate blogurile, deci nu putea lipsi de aici  :)
E simplă, gustoasă şi de mare efect dacă aveţi musafiri.

 Continuare ->




sâmbătă, 1 decembrie 2012

Azi e 1 decembrie!.
La mulţi ani România! La mulţi ani români!
Dar tot de azi începem sa numărăm câte zile mai sunt până la Crăciun, sărbătoare pe care o aşteptăm mulţi dintre noi. Ca să fie mai uşoară aşteptarea ce ar fi să mâncă, ceva dulce în fiecare zi.
Ce ziceţi de un calendar comestibil care să ţină până la Craciun?
 Continuare ->
 duminică, 25 noiembrie 2012

Pâinea spiriduşilor

Cu-i nu ia plăcut Lord of the Rings??
Daca v-a plăcut ştiţi că Frodo a plecat în călătorie cu nişte pâinici de la el din sat, care erau săţioase că a ţinut timp de 3 filme.
După multe căutări am găsit reţeta. Avantajul mare al acestei reţete e că ingredientele pot fi schimbate după bunul plac şi gust.
 Continuare ->
 sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Melci cu mac sau nuca


Nu ma pricep la cozonaci, nici nu imi plac, decat daca sunt calzi si doar coaja. Cum sa fac sa mananc doar coaja? ....Stiu.. fac cozonacul invers, adica melci.
Cu ce sa-l umplu? Mac, nuca, evident si cu una si cu alta.
uite ce a iesit:
Continuare ->

sâmbătă, 10 noiembrie 2012

  Coş cu fructe de pădure


Tortul de azi e un experiment. Vroiam ceva cu fructe de pădure şi ciocolată. M-am sucit, m-am învârtit şi tot o cremă cu brânză am făcut. Întrebarea era acum: unde pun ciocolata? La ornat evident. Aşa a ieşit următorul tort.

 Continuare ->

duminică, 4 noiembrie 2012

  Tort buturugă cu crema de lămâie


Pădurea toamna e superba.
Culorile sunt de nereprodus, nici nu mi-am propus asta, dar o bucăţică din pădurea parcă aş fi vrut la mine pe platou aşa s-a născut tortul buturugă.

 Continuare ->

sâmbătă, 15 septembrie 2012





Mâine e ziua mea.....YEYYYYYYY, La mulţi ani mie.
Nu-i aşa că meritam un tort deosebit?


 Continuare ->


sâmbătă, 8 septembrie 2012

  Tort Eclair cu ciocolata

      Azi e Nasterea Maici Domnului si fiindca sunt botezata si Maria meritam un tort pe sufletul meu. Are crema de ciocolata delicioasa si fina si blat pufos de eclair.

 Continuare ->


sâmbătă, 1 septembrie 2012
Mini tarte cu vanilie şi struguri
Ingrediente:
1. Tarte: 500g făină albă, 200g unt, 2 ouă, 2 gălbenuşuri, 1 lămâie, 200g zahăr, 1 plic zahăr vanilat.
2. Crema de vanilie: 125g zahăr, 500ml lapte, 4 gălbenuşuri, 50g făină, o esenţă de vanilie şi un plic de zahăr vanilat.

Continuare ->



luni, 27 august 2012

  Tort Raw vegan cu ciocolata si fructe de padure


M-am îndrăgostit de un site culinar. Are rețete minunate, iar pozele o minunăţie.
Ciocolata şi fructele de pădure sunt preferatele mele aşa că era musai să fac reţeta asta.

Continuare ->



miercuri, 22 august 2012

  Biscuiţi cu miere şi scorţişoară


    Nicio zi fără biscuiţi. Acesta este noul nostru motto. În fiecare zi Tiberiu dădea gata un pachet de biscuiţi. Nu era păcat sa nu-i facă mă-sa în casă? Şi ce minune a ieşit.

 Continuare ->
duminică, 19 august 2012

  Îngheţată eronată



Postarea trecută vă spuneam că am greşit crema şi pentru că mi-a fost milă să arunc bunătate de cremă am pus-o în congelator, iar ieri am servit-o în vafe cu puţină zmeură de pădure. O minunăţie!

 Continuare ->


miercuri, 15 august 2012
Tort de ciocolată şi vanilie
 

          Acest tort mă chinuie de mult, ştiam că va fi mult de muncă la el, dar eu am întrecut măsura având în vedere că am greşit şi blatul şi crema de ciocolată şi a trebuit să le fac din nou. A ieşit un super tort.
Continuare ->


joi, 9 august 2012


"Lipicioasa si dulce foc, alvita era acel dulce din copilarie pe care il gaseam in dulapurile racoroase ale vreunei matusi care ne rasfata."

Continuare ->



luni, 6 august 2012
  Prăjitură la tavă cu fructe de pădure


Gata concediul. Pe drumurile de munte ale ţării găsiţi acum multe fructe de pădure. Ar fi fost păcat să nu profit.
Ingrediente:1. Blat: 250ml lapte, 400g făină, 25g drojdie, 80g zahăr, 100g nuci măcinate, o linguriţă coajă de lămâie, un praf de sare, 80g unt topit.
Continuare ->


sâmbătă, 14 iulie 2012
                                             Pavlova


Desertul de azi e simplu, cu ingrediente clasice şi cu o istorie în spate.
Ingrediente: 4 albuşuri, 300g zahăr, o linguriţă de oţet, o linguriţă cu vârf de amidon, 300g frişcă, 300g fructe de pădure (eu am pus zmeură şi coacăze negre).
Continuare ->



miercuri, 18 iulie 2012



E vară, e cald, e timpul pentru înghețată.
Am combinat înghețata de afine cu înghețata de mentă.

 Continuare ->




sâmbătă, 7 iulie 2012
Tort cu zmeură şi cremă de cappuccino


Zmeura, unul dintre fructele mele preferate, îmi aduce aminte de copilărie când, pe o căldură caniculară, mergeam în pădure şi umpleam o baniţă de zmeură pe care mai târziu o mâncam cu zahăr şi mămăligă rece.

 Continuare ->



sâmbătă, 30 iunie 2012


     Ca să împac şi capra şi varza am făcut profiterol, adică gogoşele plămădite cu aluat opărit (ca cel de eclere) şi umplute cu cremă de vanilie şi evident îngheţată lângă ele.
 Continuare ->





sâmbătă, 9 iunie 2012

 Calea Lactee

Ingrediente: aluat opărit: 125g unt, 200g făină, 5 ouă 250ml apa; cremă: 400g căpșuni, 500g lapte bătut, 100g zahăr, un plic de gelatină, sucul şi coaja rasă de la o lămâie, 250ml frişcă.
 Continuare ->




duminică, 3 iunie 2012

  Îngheţată de mentă si ciocolată albă
         

Ingrediente: blat de bezea preparat ca aici: inghetata cu ciocolata si capsuni; 300g ciocolată albă, 40 ml sirop de mentă, 2 gălbenuşuri, sucule de la o lămâie, 75 ml frişcă, 3 fire de mentă.
Continuare ->




sâmbătă, 19 mai 2012

  Tort de îngheţată cu ciocolată şi căpşuni

Ingrediente blat: 3 albuşuri,  un praf de sare, 175g zahăr, o linguriţă suc de lămâie.
Se bat albușurile bezea cu toate ingredientele, zahărul fiind turnat în ploaie.
 Continuare ->




sâmbătă, 7 aprilie 2012

 Tarta cu buline


 Ingrediente: 200g biscuiți cu cacao, 90g unt topit, o linguriţă de scorţişoară, 300g mascarpone, 300g brânză dulce, 125g zahăr, o fiolă esenţă de vanilie, 80g ciocolată neagră, 3 ouă, 100g smântână.
Continuare ->



duminică, 11 martie 2012

  Tort bahic

Ingrediente:
Blat: 4 ouă, 125g zahăr, 125g făină, 1 linguriță praf de copt, 1 lingură cacao neagră.
Cremă și decor: 5 foi gelatină, 1 plic praf budincă de vanilie, 600ml vin roșu dulce, 75g zahăr, 275ml frișcă, 5 pere moi (din compot eventual)
Continuare ->



vineri, 2 martie 2012

  Cake pops


   Ingrediente: 16 biscuiți Oreo, 100g cremă de brânză, 150g ciocolată neagră 85%, bețe de frigărui sau acadele
Continuare ->


sâmbătă, 25 februarie 2012

  Tort Mărțișor

Ingrediente:
Blat: 3 ouă, 75g zahăr, 75g făină, 90g unt topit.
Cremă și decor: 500g brânză dulce, 200ml frișcă lichidă, 300g zmeură sau căpșuni, 5 linguri zahăr, un plic zahăr vanilat, 100 ml lapte, un plic gelatină un plic Tort gelee roșu.
Continuare ->



miercuri, 22 februarie 2012

  Tartă Tatin cu budincă de vanilie


Ingrediente:
Tartă: 3 mere, 5 linguri zahăr, 30g unt, o foaie de aluat foitaj
Budincă: 500ml lapte, 150g zahăr, 3 ouă, 60g făină, o fiolă vanilie.
 Continuare ->




sâmbătă, 18 februarie 2012

  Tort cremă de zahăr ars


Ingrediente:
Cremă de zahăr ars: 8 ouă, 1 litru lapte, 12 linguri de zahăr, un plic zahăr vanilat.
Blat: 4 ouă, 4 linguri de zahăr, 4 linguri făină.
Decor: 200g ciocolată neagră, 2 linguri zahăr ars.
Continuare ->



marți, 7 februarie 2012

 Tort ciocolătos


Ingrediente:
Cremă: 125g unt, 3gălbenușuri, 150g zahăr pudră, 25g cacao, 50g zahăr tos, 4linguri apă, 200ml frișcă, 100g ciocolată neagră.
Blat: 250ml lapte, 250g zahăr, 200g făină, 100g cacao neagră, 2 ouă, un plic praf de copt.
 Continuare ->



sâmbătă, 4 februarie 2012

  Tort de clătite cu ciocolată


  Ingrediente: 1l lapte, 2 ouă, 200g făină, 2lingurițe de zahăr vanilat, 400g cremă de ciocolata (Nutella), 200ml frișcă.
Continuare ->





joi, 2 februarie 2012

Negresă cu nuci și stafide


   Ingrediente: 250g unt, 250g zahăr, 4 ouă, 125g făină, o linguriță praf de copt, 40g cacao, 100g nuci+stafide, o fiolă de rom.
 Continuare ->




luni, 23 ianuarie 2012

  Ștrudel cu mere




Ingrediente: 1kg mere, 5 linguri zahăr brun, 6 foi plăcintă, 100ml ulei floarea soarelui, o linguriță scorțișoară.
Continuare ->



duminică, 15 ianuarie 2012

  Prajitura Ambasador (nuci si ciocolata)


Ingrediente: 7 ouă, 14 linguri zahăr, 3 linguri făină, 1 cană cu miez de nucă, 7 linguri de nucă pasată, 1 plic praf de copt. 200ml frișcă, 100g biscuiți simpli, 400g ciocolată crema (nutella).
 Continuare ->




vineri, 30 decembrie 2011

Tort mozaic de portocale


Blat 1: 4 oua, 4 linguri zahar, 3 linguri cacao, 2 linguri faina, o esenta de rom.
Blat 2: 2 oua, 2 linguri zahar, jumatate de portocala, 2 linguri faina.
 Continuare ->




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu