Tort dungat cu gem de prune si crema de mascarpone
Un tort insiropat cu gem de prune, crema de frisca si mascarpone si 2 blaturi, unul alb si unul negru.nu am cuvinte sa va povestesc cat e de bun.
Continuare....
luni, 16 septembrie 2013
Tort cu struguri si blat de ciocolata
Blat de ciocolata neagra si crema pufoasa de ricotta.
Continuare....
Tarta cu pere scufundate
O surpriza delicioasa. Combinatia perfecta intre pere si nuci.
Continuare...
duminică, 25 august 2013
Mere coapte in foietaj
Un gurmand mi-a povestit despre desertul copilariei sale, merele coapte in foietaj, scoase din cuptor si racite cu inghetata de vanilie.
Continuare ->
duminică, 21 iulie 2013
Prăjiturici cu mure şi coacăze roşii
Mi-am cumparat jucarii noi. şase tăviţe numai bune pentru prăjiturici mici, delicate şi pufoase
Continuare ->
Mi-am cumparat jucarii noi. şase tăviţe numai bune pentru prăjiturici mici, delicate şi pufoase
vineri, 19 iulie 2013
Pandispan cu visine si cacao
Aveam prea multe oua in casa si nestind cum sa le consum pe mai multe odata am hotarat sa fac un pandispan rapid, gustos si cu vreo 8 oua.
Tort meringue cu pepene galben
Continuare ->
duminică, 7 iulie 2013
Şarlotă de caise
Caisele sunt piata asa ca neaparat trebuia sa pregatesc ceva din ele. am facut niste dulceata asa ca a venit si randul unei prajituri de duminca: sarlota cu caise
Continuare ->
duminică, 9 iunie 2013
Continuare ->
sâmbătă, 1 iunie 2013
Brioşe glazurate curcubeu - Mozart
O nouă carte din colecţia atât de dragă nouă. Curcubeul muzical este arma lui secretă.Când nu cântă lui Mozart îi place să mănânce Şniţele Vieneze, fructe pe băţ, vată de zahăr pufoasă ca norii, şi brioşe glazurate cu un strop de curcubeu.
duminică, 26 mai 2013
Tort meringue cu căpşuni
Prăjitura Vivaldi
Tort de ciocolata, crema de vanilie si capsuni
SÂMBĂTĂ, 30 MARTIE 2013
DUMINICĂ, 24 MARTIE 2013
Prăjitura cartof
Aceasta este prăjitura comunistă a copilăriei mele.
Cofetăria Codruţ (pe care capitalismul a transformat-o într-o alimentară de colţ) avea cea mai bună prăjitură cartof şi cea mai bună înghețată la cupă de metal.
Cofetăria Codruţ (pe care capitalismul a transformat-o într-o alimentară de colţ) avea cea mai bună prăjitură cartof şi cea mai bună înghețată la cupă de metal.
DUMINICĂ, 10 MARTIE 2013
Tort After Eight
Astăzi este ziua soțului meu. Să-mi trăiască și să fie sănătos.
A cerut un tort însiropat, altă pretenție nu a avut. În schimb eu am avut. Am vrut un tort cu mentă şi ciocolată o combinaţie perfectă exact ca în ciocolăţelele After eight.
Continuare ->
A cerut un tort însiropat, altă pretenție nu a avut. În schimb eu am avut. Am vrut un tort cu mentă şi ciocolată o combinaţie perfectă exact ca în ciocolăţelele After eight.
Continuare ->
sâmbătă, 23 februarie 2013
Tort Sacher
Tortul Sacher e un tort faimos cu o istorie lungă în spate. Daca vreţi să citiţi mai multe despre el iată: http://en.wikipedia.org/wiki/Sachertorte
Tort de cacao si cremă de zahăr ars
Acum să vă arăt cum mi-a ieşit mie:
Continuare ->
sâmbătă, 26 ianuarie 2013
Tort cu vişine, ciocolată şi brânză dulce
Pentru sfârşitul ăsta de săptămână am pregătit un tort cu vişine, cremă de brânză dulce şi blat duo cu cicolată. Sper să vă placă.
Continuare ->
sâmbătă, 12 ianuarie 2013
Tort bavarez
La mulţi ani pentru 2013!
Azi vă îmbii cu un tort de sărbătoare.
Continuare ->
sâmbătă, 15 decembrie 2012
Tiramisu - o prajitură celebră, cu multe, foarte multe reţete pe toate blogurile, deci nu putea lipsi de aici :)
E simplă, gustoasă şi de mare efect dacă aveţi musafiri.
La mulţi ani România! La mulţi ani români!
Dar tot de azi începem sa numărăm câte zile mai sunt până la Crăciun, sărbătoare pe care o aşteptăm mulţi dintre noi. Ca să fie mai uşoară aşteptarea ce ar fi să mâncă, ceva dulce în fiecare zi.
Ce ziceţi de un calendar comestibil care să ţină până la Craciun?
Continuare ->
duminică, 25 noiembrie 2012
Pâinea spiriduşilor
Daca v-a plăcut ştiţi că Frodo a plecat în călătorie cu nişte pâinici de la el din sat, care erau săţioase că a ţinut timp de 3 filme.
După multe căutări am găsit reţeta. Avantajul mare al acestei reţete e că ingredientele pot fi schimbate după bunul plac şi gust.
Continuare ->
sâmbătă, 24 noiembrie 2012
Melci cu mac sau nuca
Nu ma pricep la cozonaci, nici nu imi plac, decat daca sunt calzi si doar coaja. Cum sa fac sa mananc doar coaja? ....Stiu.. fac cozonacul invers, adica melci.
Cu ce sa-l umplu? Mac, nuca, evident si cu una si cu alta.
uite ce a iesit:
Continuare ->
sâmbătă, 10 noiembrie 2012
Coş cu fructe de pădure
Tortul de azi e un experiment. Vroiam ceva cu fructe de pădure şi ciocolată. M-am sucit, m-am învârtit şi tot o cremă cu brânză am făcut. Întrebarea era acum: unde pun ciocolata? La ornat evident. Aşa a ieşit următorul tort.
Continuare ->
duminică, 4 noiembrie 2012
Tort buturugă cu crema de lămâie
Pădurea toamna e superba.
Culorile sunt de nereprodus, nici nu mi-am propus asta, dar o bucăţică din pădurea parcă aş fi vrut la mine pe platou aşa s-a născut tortul buturugă.
Continuare ->
sâmbătă, 15 septembrie 2012
Mâine e ziua mea.....YEYYYYYYY, La mulţi ani mie.
Nu-i aşa că meritam un tort deosebit?
Continuare ->
sâmbătă, 8 septembrie 2012
Azi e Nasterea Maici Domnului si fiindca sunt botezata si Maria meritam un tort pe sufletul meu. Are crema de ciocolata delicioasa si fina si blat pufos de eclair.
Continuare ->
sâmbătă, 1 septembrie 2012
1. Tarte: 500g făină albă, 200g unt, 2 ouă, 2 gălbenuşuri, 1 lămâie, 200g zahăr, 1 plic zahăr vanilat.
2. Crema de vanilie: 125g zahăr, 500ml lapte, 4 gălbenuşuri, 50g făină, o esenţă de vanilie şi un plic de zahăr vanilat.
Continuare ->
luni, 27 august 2012
Tort Raw vegan cu ciocolata si fructe de padure
M-am îndrăgostit de un site culinar. Are rețete minunate, iar pozele o minunăţie.
Ciocolata şi fructele de pădure sunt preferatele mele aşa că era musai să fac reţeta asta.
Continuare ->
miercuri, 22 august 2012
Biscuiţi cu miere şi scorţişoară
Nicio zi fără biscuiţi. Acesta este noul nostru motto. În fiecare zi Tiberiu dădea gata un pachet de biscuiţi. Nu era păcat sa nu-i facă mă-sa în casă? Şi ce minune a ieşit.
Continuare ->
duminică, 19 august 2012
Îngheţată eronată
Postarea trecută vă spuneam că am greşit crema şi pentru că mi-a fost milă să arunc bunătate de cremă am pus-o în congelator, iar ieri am servit-o în vafe cu puţină zmeură de pădure. O minunăţie!
Continuare ->
miercuri, 15 august 2012
Acest tort mă chinuie de mult, ştiam că va fi mult de muncă la el, dar eu am întrecut măsura având în vedere că am greşit şi blatul şi crema de ciocolată şi a trebuit să le fac din nou. A ieşit un super tort.
Continuare ->
joi, 9 august 2012
"Lipicioasa si dulce foc, alvita era acel dulce din copilarie pe care il gaseam in dulapurile racoroase ale vreunei matusi care ne rasfata."
Continuare ->
luni, 6 august 2012
Gata concediul. Pe drumurile de munte ale ţării găsiţi acum multe fructe de pădure. Ar fi fost păcat să nu profit.
Ingrediente:1. Blat: 250ml lapte, 400g făină, 25g drojdie, 80g zahăr, 100g nuci măcinate, o linguriţă coajă de lămâie, un praf de sare, 80g unt topit.
Continuare ->
sâmbătă, 14 iulie 2012
Desertul de azi e simplu, cu ingrediente clasice şi cu o istorie în spate.
Ingrediente: 4 albuşuri, 300g zahăr, o linguriţă de oţet, o linguriţă cu vârf de amidon, 300g frişcă, 300g fructe de pădure (eu am pus zmeură şi coacăze negre).
Continuare ->
miercuri, 18 iulie 2012
E vară, e cald, e timpul pentru înghețată.
Am combinat înghețata de afine cu înghețata de mentă.
Continuare ->
sâmbătă, 7 iulie 2012
Zmeura, unul dintre fructele mele preferate, îmi aduce aminte de copilărie când, pe o căldură caniculară, mergeam în pădure şi umpleam o baniţă de zmeură pe care mai târziu o mâncam cu zahăr şi mămăligă rece.
Continuare ->
sâmbătă, 30 iunie 2012
Ca să împac şi capra şi varza am făcut profiterol, adică gogoşele plămădite cu aluat opărit (ca cel de eclere) şi umplute cu cremă de vanilie şi evident îngheţată lângă ele.
Continuare ->
sâmbătă, 9 iunie 2012
Ingrediente: aluat opărit: 125g unt, 200g făină, 5 ouă 250ml apa; cremă: 400g căpșuni, 500g lapte bătut, 100g zahăr, un plic de gelatină, sucul şi coaja rasă de la o lămâie, 250ml frişcă.
Continuare ->
duminică, 3 iunie 2012
Ingrediente: blat de bezea preparat ca aici: inghetata cu ciocolata si capsuni; 300g ciocolată albă, 40 ml sirop de mentă, 2 gălbenuşuri, sucule de la o lămâie, 75 ml frişcă, 3 fire de mentă.
Continuare ->
sâmbătă, 19 mai 2012
Ingrediente blat: 3 albuşuri, un praf de sare, 175g zahăr, o linguriţă suc de lămâie.
Se bat albușurile bezea cu toate ingredientele, zahărul fiind turnat în ploaie.
Continuare ->
sâmbătă, 7 aprilie 2012
Ingrediente: 200g biscuiți cu cacao, 90g unt topit, o linguriţă de scorţişoară, 300g mascarpone, 300g brânză dulce, 125g zahăr, o fiolă esenţă de vanilie, 80g ciocolată neagră, 3 ouă, 100g smântână.
Continuare ->
duminică, 11 martie 2012
Ingrediente:
Blat: 4 ouă, 125g zahăr, 125g făină, 1 linguriță praf de copt, 1 lingură cacao neagră.
Cremă și decor: 5 foi gelatină, 1 plic praf budincă de vanilie, 600ml vin roșu dulce, 75g zahăr, 275ml frișcă, 5 pere moi (din compot eventual)
Continuare ->
vineri, 2 martie 2012
Ingrediente: 16 biscuiți Oreo, 100g cremă de brânză, 150g ciocolată neagră 85%, bețe de frigărui sau acadele
Continuare ->
sâmbătă, 25 februarie 2012
Ingrediente:
Blat: 3 ouă, 75g zahăr, 75g făină, 90g unt topit.
Cremă și decor: 500g brânză dulce, 200ml frișcă lichidă, 300g zmeură sau căpșuni, 5 linguri zahăr, un plic zahăr vanilat, 100 ml lapte, un plic gelatină un plic Tort gelee roșu.
Continuare ->
miercuri, 22 februarie 2012
Ingrediente:
Tartă: 3 mere, 5 linguri zahăr, 30g unt, o foaie de aluat foitaj
Budincă: 500ml lapte, 150g zahăr, 3 ouă, 60g făină, o fiolă vanilie.
Continuare ->
sâmbătă, 18 februarie 2012
Ingrediente:
Cremă de zahăr ars: 8 ouă, 1 litru lapte, 12 linguri de zahăr, un plic zahăr vanilat.
Blat: 4 ouă, 4 linguri de zahăr, 4 linguri făină.
Decor: 200g ciocolată neagră, 2 linguri zahăr ars.
Continuare ->
marți, 7 februarie 2012
Ingrediente:
Cremă: 125g unt, 3gălbenușuri, 150g zahăr pudră, 25g cacao, 50g zahăr tos, 4linguri apă, 200ml frișcă, 100g ciocolată neagră.
Blat: 250ml lapte, 250g zahăr, 200g făină, 100g cacao neagră, 2 ouă, un plic praf de copt.
Continuare ->
sâmbătă, 4 februarie 2012
Ingrediente: 1l lapte, 2 ouă, 200g făină, 2lingurițe de zahăr vanilat, 400g cremă de ciocolata (Nutella), 200ml frișcă.
Continuare ->
Continuare ->
joi, 2 februarie 2012
Ingrediente: 250g unt, 250g zahăr, 4 ouă, 125g făină, o linguriță praf de copt, 40g cacao, 100g nuci+stafide, o fiolă de rom.
Continuare ->
luni, 23 ianuarie 2012
Ingrediente: 1kg mere, 5 linguri zahăr brun, 6 foi plăcintă, 100ml ulei floarea soarelui, o linguriță scorțișoară.
Continuare ->
duminică, 15 ianuarie 2012
Ingrediente: 7 ouă, 14 linguri zahăr, 3 linguri făină, 1 cană cu miez de nucă, 7 linguri de nucă pasată, 1 plic praf de copt. 200ml frișcă, 100g biscuiți simpli, 400g ciocolată crema (nutella).
Continuare ->
vineri, 30 decembrie 2011
Blat 1: 4 oua, 4 linguri zahar, 3 linguri cacao, 2 linguri faina, o esenta de rom.
Blat 2: 2 oua, 2 linguri zahar, jumatate de portocala, 2 linguri faina.
Continuare ->
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu