ingrediente
1. Blat: 6 albuşuri, 300g zahăr, un praf de sare, 180 g amestec de alune (migdale, fistic alune de pădure)
2. Crema: 250g mascarpone, 250g frişcă, 5 linguri de zahăr, un plic de zahăr vanilat. 500 g pepene galben.
se bat albuşurile cu puţină sare până se întăresc. Se adaugă zahărul treptat şi se bate până ce albuşul devine lucios, ţepos şi dacă întorci castronul nu cade.
Acum e momentul să puneţi alunele prăjite şi măcinate. eu am lăsat şi câteva întregi.
Aşezaţi în 2 tăvi de tort tapetate cu hârtie de copt.
Coaceţi la foc mic circa o oră. verificaţi dacă s-a îngălbenit. lăsaţi să se răcească în cuptor
Pentru crema pasati 150g de pepene cu zaharul.
Bateti frisca bine apoi amestecaţi cu mascarpone si pasta de pepene. puneti un blat pe un platou si aşeyaţi un inel detaşabil în jurul lui. puneţi jumătate din cremă, apoi celălalt blat şi restul de cremă. daţi la frigider acoprit cu folie alimentara circa 3 ore.
scoateti din frgider şi ornaţi după bunul plac.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu