duminică, 25 august 2013

mere coapte in foietaj

Un gurmand mi-a povestit despre desertul copilariei sale, merele coapte in foietaj, scoase din cuptor si racite cu inghtata de vanilie. Era obligatoriu sa incerc si eu. Nu am fost deloc dezamagita. Era intr-adevar un desert de care sa iti aminteasca de copilarie.
Ingrediente:
o foaie de aluat foietaj (400g), 6 mere mici si dulci, 6 lingurite de dulceata de caise, inghetata de vanilie si sirop de ciocolata.

Spalati si gauriti merele lasand un pic din fund si asezati-le pe un patrat de aluat. puneti un  praf de scortisoara in fiecare mar. Umpleti merele cu gem de caise.
Inveliti merele in aluat.
Se dau la cuptor 30 minute.

Se lasa sa se racoreasca 10 minute iar apoi se servesc cu inghetata de vanilie si sirop de ciocolata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu