Daaa astazi am reusit sa prepar 2 retete din cartea Juliei. Omleta cu branza si acum o supa de catifea, pe cuvant ca asa e.
Deci reteta 3 - nu am idee cate sunt in total o sa le aleg aleator pana consider ca le-am facut pe toate sau nu gasesc ingrediente (cum va fi in cazul homarului).
O ceapa, 3 linguri de unt.
Topiti untul si adaugati ceapa tocata lasand la foc mediu 8 sau 10 minute. Sa nu rumenti ceapa.
3 linguri de faina.
Adaugati faina si amestecati la foc mediu 3 minute. Nu rumeniti faina.
6 cani de supa de pasare, 2 fire de patrunjel, o foaie de dafin mica, cozile tocate de la jumatate de kg de ciuperci,sare si piper
Indepartati de la foc oala si adaugati supa de pui, amestecand bine cu faina.
Asezonati cu sare, piper, dafin si patrunjel.
Adaugati cozile de ciupercişi lăsaţi la fiert acoperit parţial timp de 20 de minute amestecând din când în când.
Strecurati apăsând cozile ciupercilor pentru a scoate sucurile. Puneti supa înapoi in oala.
2 linguri de unt, palariile ciupercilor tocat mare, sare, o lingura de suc de lamaie.
popii anuntul Topiti untul. Cand spumeaza adaugati sarea si sucul de lamaie. Acoperiti si lasati 5 minute la foc mic.
Rasturnati ciupercile in oala. Fierbieti 10 minute.
2 galbenusuri, 150 g smantana
Bateti galbenusurile cu smantana intr-un castron, apoi adaugati supa fierbinte lingira cu lingura pana ati adaugat o cana. Turnati smantana in supa treptat.
Gustati pt a verifica asezonarea.
Laaati la foc mic 2 minute.
Opriti focul si adaugati o lingura de suc de lamaie si patrunjel verde.
Bonne appetite
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu