sâmbătă, 1 septembrie 2012

Mini tarte cu vanilie şi struguri

Azi e prima zi de toamnă calendaristică. Toamna = struguri
Ingrediente:
1. Tarte: 500g făină albă, 200g unt, 2 ouă, 2 gălbenuşuri, 1 lămâie, 200g zahăr, 1 plic zahăr vanilat.
2. Crema de vanilie: 125g zahăr, 500ml lapte, 4 gălbenuşuri, 50g făină, o esenţă de vanilie şi un plic de zahăr vanilat.

Tarte: Untul se înmoaie la temperatura camerei.
Într-un castron se pune făina făcând o gaură la mijloc în care vom pune zahărul, gălbenuşurile, ouăle, coaja de lămâie, zahărul vanilat, untul şi un strop de sare.
Se frământă aluatul rapid ca să nu se topească untul.
Aluatul devenit omogen se înveleşte în folie şi se dă la rece cel puţin 30 minute.
Se întinde o foaie subţire pe care o tăiem în cercuri (eu am folosit un pahar) şi fiecare cerc îl punem în forma de tartă. Înţepaţi aluatul cu furculiţa ca să nu crească.
Se coc la 180 grade (foc potrivit) 10-15 minute.
Se lasă la răcit.
Crema: Pune la fiert laptele cu esenţa de vanilie şi zaharul vanilat. Gălbenuşurile se bat cu zahărul până devin spumoase şi lucioase.
Încorporaţi făina turnată în ploaie.
Adăugaţi încet laptele amestecând cu telul. Transferaţi compoziția într-o cratiţă şi fierbeţi la foc mic amestecând continuu până ce crema se îngroaşă şi începe să clocotească.

După ce se răceşte şi crema bine se pune în tarte şi se ornează cu struguri.
Pofta buna!





Un comentariu:

  1. Ti-au iesit super tartele, clar cand ajungem in tara te sunam sa ne faci prajituri, platim bine.

    RăspundețiȘtergere