sâmbătă, 12 aprilie 2014

omleta rulata cu verdeata - omellete aux herbes


Incep cu o recomandare. Un film care mi-a mers la suflet si stomac:  julie&julia . TREBUIE sa vedeti filmul.
Asa cum julie si-a propus sa faca retetele Juliei Child si eu vreau sa fac acest lucru, julie si-a propus 365 de zile eu ....nelimitat.

Prima reteta omleta.
Stiu pare simplu si cine nu stie sa faca omleta. Pana sa citesc cartea Juliei credeam ca stiu. 2 foi in care ti se explica cum sa tii tigaia si cum sa rastorni omleta in farfurie.
Prima varianta omleta cu verdeata.
3 oua, sare, piper, o lingura de verdeata patrunjel si marar, o lingura unt.
Se bat ouale pana se amesteca albusul cu galbenusul fara sa devina spumoase. Se adauga sare, piper si verdeata.
Se pune intr-o tigaie untul si se topeste la foc mare. Tigaia trebuie sa fie mare si cu maner lung. Cand incepe sa se topeasca untul se invarte tigaia avand grija sa acoperiti cu unt si marginile tigaii.
Cand untul s-a topit complet si incepe sa prinda culoare se toarna ouale. Se lasa 2 sau 3 secunde (pana coaguleaza pe fundul tigaii) iar apoi se prinde coada tigaii cu ambele maini cu degetele mari in sus si se inclina tigaia cam la 20 grade, unghi cu flacara. Se impinge si se trage tigaia viguros astfel incat omleta sa ajunga pe marginea indepartata a tigaii. Se continua miscarea pana ce omleta se contureaza. Cand s-a copt se mai lasa 10 secunde sa se rumeneasca pe fund.
Pt a o aseza in farfurie se tine tigaia in mana dreapta si farfuria in mana stanga inclinate la 45 de grade. Tigaia se rastoarna pe farfurie astfel incat sa fie cu dosul in sus. Se unge cu unt si se mai presara verdeata. Omleta este foarte pufoasa si extrem de bine legata.

Maine aceeasi tehnica dar cu branza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu