ingrediente:
Blat: 250ml lapte, 250g zahăr, 250g făină, 20 g cacao, o lingurita de scortisoara, 2 oua, 1 plic de praf de copt, sare.
Crema de vanilie: 125g zahăr, 500ml lapte, 4 gălbenuşuri, 50g făină, o esenţă de vanilie şi un plic de zahăr vanilat, 500g căpşuni
Bate ouăle cu un praf de sare. Adaugă zahărul şi freacă până obţii o crema, încorporează apoi făina, cacaua şi scorţişoara, subţiind aluatul cu lapte. Amestecă bine şi adaugă praful de copt.
Coace compoziţia într-o tavă de tort unsă şi coace 35 de min la 180 grade.
Crema: Pune la fiert laptele cu esenţa de vanilie şi zaharul vanilat. Gălbenuşurile se bat cu zahărul până devin spumoase şi lucioase.
Încorporaţi făina turnată în ploaie.
Adăugaţi încet laptele amestecând cu telul. Transferaţi compoziția într-o cratiţă şi fierbeţi la foc mic amestecând continuu până ce crema se îngroaşă şi începe să clocotească.
Asamblare.
tăiaţi blatul în 3 starturi. Însiropaţi blatul cu sirop de zahăr şi rom, apoi puneţi un strat de cremă şi căpşuni tăiate cuburi.
asamblaţi tot tortul si daţi la frigider cel puţin 2 ore.
eu am pus pe deasupra o glazură de cicocolată (100g zahăr, 2 linguri de cacao, 3 linguri de apă şi 30g unt)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu