luni, 26 decembrie 2011

Rata la cuptor cu cartofi gratinati

           Se spala bine rata si se curata de grasimea de la gat si coada. Se freaca bine cu sare grunjosa. Se spala din nou cu apa fierbinte. Se taie felii o ceapa si 4 catei de usturoi si pun in rata.
           Se prepara un sos din 100ml apa calduta, o lingura de miere, o lingura de boabe de mustar, o lingurita de curry, o lingura de boia dulce (sau iute dupa preferinte) sare si putin piper. Se unge bine bine rata cu sosul asta. Se pune intr-o tava hartie de copt, grasimea de la rata si o cana de apa apoi se aseaza rata si se inveleste cu folie de aluminiu. Se da la cupto o ora la foc potrivit.
           Dupa o ora se scoate folia se mai stropeste rata cu sosul din tigaie si se mai da o ora la cuptor fara folie. Se intoarce rata pe cealalta parte si se mai lasa 20 min.

Cartofii gratinati.
             6 cartofii medii se curata de coaja si se fierb in apa cu sare. Dupa ce au fiert se scurg bine. Si se aseaza intr-o cratita unde am topit in prealabil untura (4 linguri). Se scufunda bine in untura si se dau la cuptor 30 min. Se intorc pe cealalta parte se adauga o capatana de usturoi (eu va recomand sa nu-l curatati) si se mai lasa 15 min.
POFTA BUNA 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu