duminică, 24 martie 2013

Prăjitura cartof

aceasta este prăjitura comunistă a copilăriei mele.
Cofetăria Codruţ (pe care capitalismul a transformat-o într-o alimentară de colţ) avea cea mai bună prăjitură cartof şi cea mai bună înghețată la cupă de metal.

Iată ce mi-a iesit mie:

 Ingrediente:
300 g biscuiţi simpli, 100g nuci (sau migdale), 5 linguri de zahăr, 3 linguri de cacao neagră, coaja rasă de la o lămâie, 2 fiole de esenţă de rom, 50 g unt

Se sfărâmă bine biscuţii şi nucile.
Se prepară un sirop dintr-o cană de apă (250ml) în care se adaugă 5 linguri de zahăr şi 2 de caco. se fierb până dau în clocot. Când se răceşte puţin se adaugă romul.
Se amestecă siropul cu biscuţii şi cu untul. Se frământă aluatul.
Se fac bile din aluat care se dau prin cacao si zahăr.


Tot procesul durează 20 minute. Rezultatul este delicios.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu