Ingrediente: 500g ardei gras, 300g ciuperci pleurotus sau champignion, 100g orez, un morcov, o ceapă, 400g roşii în bulion, o lingură de bulion, sare, piper, foi de dafin şi o linguriţă de busuioc.
Se pun 3 l apă la fiert cu sare. Când începe să fiarbă se adaugă ciupercile întregi şi se lasă la fiert 10 minute.
Într-o tigaie se căleşte ceapa şi morcovul date pe răzătoarea mică. Se adaugă ciupercile tocate la maşină şi un ardei gras tocat mărunt.
Se călesc circa 10 minute. Se sărează şi piperează. Se adaugă orezul.
La restul de ardei se scoate miezul. Se umple fiecare ardei cu compoziţia de ciuperci.
În tigaie se pun roşiile, o cana cu apă şi bulionul. Când începe să fiarbă se adaugă o foaie de dafin, busuiocul, sare şi piper.
Adăugaţi sosul peste ardei şi lăsaţi la fiert, la foc mic, 45 minute cu oala acoperită.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu