Ingrediente: 200g biscuiți cu cacao, 90g unt topit, o linguriţă de scorţişoară, 300g mascarpone, 300g brânză dulce, 125g zahăr, o fiolă esenţă de vanilie, 80g ciocolată neagră, 3 ouă, 100g smântână.
Blatul: Se zdrobesc bine biscuiţii după care se amestecă cu untul topit şi cu jumătate de linguriţă de scorţişoară.
Amestecul se așează într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt.
Se dă la rece, iar între timp preparăm crema.
Se amestecă brânza şi mascarpone cu zahărul. Se adaugă smântâna şi vanilia şi se mai amestecă 2 minute. Se adaugă treptat ouăle, până la omogenizare completă.
Două treimi din această cremă se pune peste blatul de biscuiţi.
Restul de cremă se adaugă, lingură cu lingură, în ciocolata topită în bain-marie şi cu restul de scorţişoară.
Crema de ciocolată se injectează în crema albă.
Se coace la foc mic aproximativ o oră. Se pune o tavă cu apă în cuptor.
Se dă la frigider peste noapte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu