Pentru că pe 5 iunie este aniversarea unei prietene dragi, am făcut acest tort la cererea expresă a acesteia. A ieşit o minunăţie de tort.
1. Blat de bezea preparat ca aici: inghetata cu ciocolata si capsuni
2. 300g ciocolată albă, 40 ml sirop de mentă, 2 gălbenuşuri, sucule de la o lămâie, 75 ml frişcă, 3 fire de mentă.
Se coace un blat de bezea şi câteva rozete pentru ornat.
Eu nu am găsit sirop de mentă aşa că am preparat un ceai concentrat de mentă, cu 2 linguriţe de miere şi o linguriţă de esenţă de mentă.
Se topeşte ciocolata în bain-marie şi se înglobează siropul de mentă. Se lasă puţin la răcit apoi se adaugă gălbenuşurile şi sucul de lămâie. După ce s-a răcit se adaugă frişca şi se dă la congelator 30 minute. Se pune crema peste blat şi se lasă la congelator 4 ore. Se scoate cu 10 minute înainte de servire (nu mai devreme pentru că se topeşte foarte repede). Se ornează cu ciocolată albă, rozete de bezea şi fire de mentă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu