sâmbătă, 1 decembrie 2012

Calendarul Crăciunului

Azi e 1 decembrie!.
La mulţi ani România! La mulţi ani români!
Dar tot de azi începem sa numărăm câte zile mai sunt până la Crăciun, sărbătoare pe care o aşteptăm mulţi dintre noi. Ca să fie mai uşoară aşteptarea ce ar fi să mâncă, ceva dulce în fiecare zi.
Ce ziceţi de un calendar comestibil care să ţină până la Craciun?

Ingrediente:
150g miere, 100g zahăr, 2 ouă, 50g unt, 250g făină, 1 plic praf copt, 100g nuci măcinate, coaja de la o portocală, 2 linguri de cacao, 300g gem caise, jumătate de linguriţă de ghimbir tocat, 300g ciocolată neagră, 100g ciocolată albă.

Se încinge cuptorul la 180grade. Se topeşte mierea cu zahărul şi untul; se lasă la răcit.
Se înglobează ouăle, apoi făina amestecată cu praf de copt, nuci şi cacao.
Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt se aşează un strat de compoziţie gros de 1cm.
Se coace circa 15-20 minute. Se scoate şi se lasă la răcit 2 ore.
Se taie blatul în 2 şi se unge cu gem de caise amestecat cu coaja de portocală şi ghimbir. Se taie cuburi de 3cm care se invelesc în ciocolată. După ce s-a întărit ciocolata neagră se scriu cifrele de la 1 la 25 cu ciocolată albă. Restul cuburilor se decorează după placul vostru.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu