E simplă, gustoasă şi de mare efect dacă aveţi musafiri.
Ingrediente: un pachet dublu de pişcoturi, 500g smântână grasă (sau frişcă), 250g mascarpone, 300ml cafea expresso, 20g cacao.
Faceţi o cafea tare pe care o lăsaţi să se răcească. Înmuiaţi pişcoturile în cafea, dar doar pe partea neglazurată, şi cu faţa în sus le aşezaţi pe o tavă.
Bateţi smântăna cu 2 linguri de zahăr până devine friţcă. Adăugaţi şi mascarpone şi amestecaţi. Jumătate din crema obţinută o puneţi peste pişcoturi apoi mai aşezaţi un strat de pişcotuir, dar de data asta cu faţa înmuiată în cafea în jos. Puneţi şi restul de cremă şi daţi la rece pentu o oră.
Cu o sită puneţi cacao peste prăjitură şi serviţi alături de o cafea şi prieteni.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu