Se spala bine rata si se curata de grasimea de la gat si coada. Se freaca bine cu sare grunjosa. Se spala din nou cu apa fierbinte. Se taie felii o ceapa si 4 catei de usturoi si pun in rata.
Se prepara un sos din 100ml apa calduta, o lingura de miere, o lingura de boabe de mustar, o lingurita de curry, o lingura de boia dulce (sau iute dupa preferinte) sare si putin piper. Se unge bine bine rata cu sosul asta. Se pune intr-o tava hartie de copt, grasimea de la rata si o cana de apa apoi se aseaza rata si se inveleste cu folie de aluminiu. Se da la cupto o ora la foc potrivit.
Dupa o ora se scoate folia se mai stropeste rata cu sosul din tigaie si se mai da o ora la cuptor fara folie. Se intoarce rata pe cealalta parte si se mai lasa 20 min.
Cartofii gratinati.
6 cartofii medii se curata de coaja si se fierb in apa cu sare. Dupa ce au fiert se scurg bine. Si se aseaza intr-o cratita unde am topit in prealabil untura (4 linguri). Se scufunda bine in untura si se dau la cuptor 30 min. Se intorc pe cealalta parte se adauga o capatana de usturoi (eu va recomand sa nu-l curatati) si se mai lasa 15 min.
POFTA BUNA
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu