Blat 2: 2 oua, 2 linguri zahar, jumatate de portocala, 2 linguri faina.
Crema: 750g iaurt, 6 linguri zahar, 2 linguri cacao, 2 pliculete gelatina.
Blat 1: Se bat albusurile spuma cu un strop de sare si tot zaharul. Se adauga pe rand galbenusurile, esenta de rom, cacao si faina amestecand cu grija. Se toarna compozitia intr-o forma de tort si se coace 25 minute la foc potrivit
Blat 2: Se bat albusurile cu zahar, se adauga zeama si coaja de portocala. Se coace aluatul in aceeasi forma de tort 20 minute.
Crema: Se inmoaie gelatina in 150ml apa timp de 10 min, apoi se topeste in bain-marie. Amestecati iaurtul cu cacao si zaharaul si la sfarsit gelatina. Lasati la rece 10 minute apoi montati tortul: stratul de cacao, crema stratul de portocale. Se orneaza cu frisca, felii de portocale sau ciocolata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu