Ingrediente blat: 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri de faina, jumatate de plic de praf de copt.
Se bat cele 6 albusuri cu putin sare pana se albesc, apoi se adauga treptat cate o lingura de zahar si se bat pana albusul se transforma intr-o spuma tare stralucitoare. Se adauga treptat galbenusurile si se amesteca pana la omogenizare. Se adauga faina lingura cu lingura amestecand usor cu telul de jos in sus. La final se amesteca si praful de copt. Se aseaza compozitia intr-o forma de tort unsa si tapetata si se da la cuptor 30 min la foc mic (160 C).
Ingrediente crema: o cutie de ananas, un plic de gelatina, 200 g frisca.
Se blenduiesc bine fructele si se pun la fiert. Se adauga gelatina dizolvata in cateva linguri de apa. Atentie sa nu fierbeti gelatina. Dupa ce s-a racit bine compozitia se amesteca cu frisca si se da putin la rece.
Se taie blatul in doua si se insiropeaza bine. se adauga crema si se da din nou la rece.
Se orneaza cu frisca, ciocolata alba sau pasta de zahar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu