Băiatul m-a obligat zilele acestea să inventez. Nu vroia să mănânce decât "toşii" (roşii) cu orez. Cum mie personal nu-mi place în mod deosebit pilaful, dar sunt fan al mâncărurilor cu legume aşa a ieşit Dovlecelul cu orez.
Ingrediente: 3 dovlecei cu coajă, 2 cepe roşii, 2 roşii, un morcov, 2 ardei graşi roşii, un sfert de ţelină, 2 linguri de orez, mărar verde.
Într-o cratiţă se căleşte ceapa tocată mărunt în 4 linguri de ulei de măsline. Se adaugă pe rând, morcovul şi ţelina tocate, ardeiul gras felii, dovleceii cuburi,şi la sfârşit roşiile.
Se acoperă totul şi se lasă la foc mic 30-40 minute amestecând din când în când. După ce dovleceii au lăsat apă se adaugă 2 linguri de orez şi se mai fierbe totul (acoperit) încă 15 minute. Se adaugă sare şi pier, se mai dă un clocot, apoi se opreşte focul şi se adaugă mărarul tocat mărunt.
Se serveşte simplu sau garnitură la o friptură.
POFTĂ BUNĂ!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu