Ingrediente:1. Blat: 250ml lapte, 400g făină, 25g drojdie, 80g zahăr, 100g nuci măcinate, o linguriţă coajă de lămâie, un praf de sare, 80g unt topit.
2. Umplutură: 800g amestec de fructe de pădure (mure, afine, zmeură) 300g brânză dulce, 200ml smântână dulce, 2 linguri de amidon, 2 ouă, 100g zahăr, 50g nuci pisate, o linguriţă coajă de lămâie, un praf de scorţişoară.
3. Fulgi crocanţi: 150g făină, 100g zahăr, 100g unt rece.
Se aşează făina într-un castron şi se face o gropiţă la mijloc în care se pune drojdia zdrobită amestecând-o cu o linguriţă de zahăr şi 150 ml lapte călduţ. Se acoperă şi se lasă la dospit 15 minute. Se adaugă restul de lapte, zahăr, nucile, coaja de lămâie, sarea şi untul topit; se frământă şi apoi se lasă la crescut 30 minute, acoperit.
Se încinge cuptorul la 180 de grade. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se întinde o foaie de aluat, se aşează în tavă şi se ridică şi o margine de circa 2-3cm. Se înţeapă în mai mute locuri cu furculiţa.
Se amestecă brânza cu smântâna, ouăle, amidonul, nucile, coaja de lămâie, scorţişoara şi zahărul. Se aşează peste blat.
Se presară fructele de pădure.
Se pregătesc fulgii crocanţi: cu vârfurile degetelor se amestecă făina cu zahărul şi untul rece. Compoziţia se presară peste fructe. Se coace 35 minute.
POFTĂ BUNĂ!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu