Înainte de toate trebuie să vă spun că reţeta a fost luată de aici: viorica_s cakes
Ingrediente:
1. Blatul: 5 ouă, 200g zahăr, 7 linguri făină, 2 linguri amidon, 1/2 plic praf de copt, un plic zahăr vanilat, 3 linguri ulei, 3 linguri apă.
2. Crema de vanilie: 500 ml lapte, 250 g zahăr tos, 4 gălbenuşuri, 4 linguri amidon alimentar,2 plicuri cu zahăr vanilat, 300 g unt cu 80 % grăsime, 100 grame amestec de alune, nuci, migdale zaharisite.
3. Crema de cacao: 500 ml lapte, 250 g zahăr tos, 4 gălbenuşuri, 4 linguri amidon alimentar, 3 linguri de cacao, 300 g unt cu 80 % grăsime. 100 grame stafide.
Blat. Separăm albușurile de gălbenușuri. Mixăm spumă albușurile împreună cu-n praf de sare adăugând treptat zahărul până obținem o compoziție care la atingere formează țepi, lucioasă și fermă.
Gălbenușurile le frecăm cu uleiul.
Se adaugă gălbenușurile în albușuri lingură cu lingură, apoi făina amestecată cu amidonul și praful de copt.
Se toarnă într-o formă de tort unsă cu ulei și tapetată cu făină.
Se coace la 180grade timp de 35 minute.Crema de cacao: Într-o cratiţă se amestecă gălbenuşurile cu zahărul, apoi se adaugă amidonul şi la sfârşit cacaua.
Se subţiază totul cu 500 ml lapte rece. Apoi se pune la fiert, amestecând continuu până se îngroaşă.
înainte de fierbere |
după fierbere |
Crema de vanilie: Se procedează ca la cea de cacao, doar că în loc de cacao se adaugă zahăr vanilat.
Se freacă 300g unt moale (la temperatura camerei) până se face spumă. Se adaugă lingură cu lingură crema de cacao rece. La sfârşit se adaugă stafidele.
Se freacă 300g unt şi pentru crema de vanilie.
crema de cacao |
Tăiem blatul în trei. Peste primul blat adăugăm crema de cacao, următorul blat, apoi crema de vanilie şi amestecul de alune.
crema de vanilie |
La sfârşit se pune şi ultimul blat şi se dă la rece peste noapte.
Poate fi ornat cu ce vă place cel mai mult: ciocolată, pastă de zahăr sau marţipan.
Diseară, după ce îl vom tăia punem şi poze cu secţiunea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu