miercuri, 12 septembrie 2012

Rosii pentru iarna

E toamnă. Avem de lucru: magiun, roşii, zacuscă.
Azi roşii la borcan pentru tot felul de mâncăruri şi sosuri pentru paste.
Ingrediente: 10kg roşii, o legătură de frunze de ţelină. 2 linguri de sare neiodata.

Spălaţi roşiile şi apoi opăriţi-le pentru 2-3 minute. Apoi le curăţaţi de coajă.
Le tocaţi grosier şi le puneţi la fiert o ora jumate. Adăugaţi sarea şi frunzele de ţelină tocate mărunt
După ce s-a răcit puţin puneţi pasta în sticle sau borcane având grija să închideţi foarte bine capacele.
Puneţi sticlele într-o oală cu apă (în picioare) şi sterilizaţi o oră din momentul în care încep să fiarbă.
Înveliţi borcanele cu o pătură şi lăsaţi peste noapte.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu