Ingrediente: 3kg ghebe, 3 kg gogoşari, 3 kg ardei capia, 2 kg ceapă, 500ml ulei de floarea soarelui, o linguriţă de piper boabe, 2 linguri de sare neiodată, 5 frunze de dafin, 300g bulion.
Ghebele se spală bine în mai multe ape şi se taie rădăcina. Apoi se opăresc 30 minute şi se spală din nou cu apă rece.
Ghebele spălate şi curăţate |
ghebele opărite |
Ceapa se toacă mărunt şi se opăreşte.
Se pune uleiul la încins, apoi se adaugă ceapă şi se lasă un pic până se înmoaie. Se adaugă ardeii şi gogoşarii tocaţi. Următoarele sunt ghebele pe care eu le-am lăsat întregi pentru că erau foarte mici. Se fierbe zacusca aproximativ 2 ore (până iese uleiul la suprafaţă), se adaug[ sarea, piperul, dafinul și bulionul.
Se pune zacusca în borcane şi se sterilizează. (se fierb borcanele într-o oală cu apă circa 1 oră)
Ana, vreau si eu un borcan:D
RăspundețiȘtergere