duminică, 11 martie 2012

Tort bahic


Ingrediente: 
  1. Blat: 4 ouă, 125g zahăr, 125g făină, 1 linguriță praf de copt, 1 lingură cacao neagră.
  2. Cremă și decor: 5 foi gelatină, 1 plic praf budincă de vanilie, 600ml vin roșu dulce, 75g zahăr, 275ml frișcă, 5 pere moi (din compot eventual) 1 baton scorțișoară, o linguriță amestec de mirodenii vin fiert, 100g ciocolată amăruie.
 Blat: Se încinge cuptorul la 180 grade. Se separă ouăle și se bat gălbenușurile cu zahărul.
 Se înglobează făina amestecată cu praful de copt.
Se adaugă albușurile bătute spumă cu un praf de sare.
Se împarte compoziția în două, iar într-una se pune o lingură de cacao.
Compozițiile se coc separat într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu făină. Se coc circa 25 minute.

Crema: Se înmoaie gelatina în apă rece. Se dizolvă praful de budincă în 50ml vin. Se fierb 450ml vin cu 75g zahăr, când clocotește se adaugă amestecul de budincă și se mai dă un clocot amestecând mereu. Se ia de pe foc. Foile de gelatină, stoarse, se dizolvă în 2 linguri de apă fierbinte și se înglobează în budincă. Se dă la frigider.
Când începe să se întărească se înglobează 125ml frișcă.

Se decojesc 4 pere și se taie felii. !00ml vin se încălzesc cu batonul de scorțișoară și cu mirodeniile pentru vin. Se plonjează înăuntru feliile de pere și se lasă 3 minute. Se scurg.
În forma de tort cu inel se pune blatul alb și se stropește cu 3 linguri de vin în care au fiert perele. Se acoperă cu feliile de pere și cu jumătate din cremă.


Se așează apoi blatul de cacao pe care îl stropim cu 3 linguri de vin și îl acoperim cu restul de cremă.

Se dă la frigider pentru 2 ore. Se ornează cu restul de frișcă, cu felii de pară și ciocolată rasă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu