Ingrediente: 300g fasole pestriță, 300 g ciolan afumat, 2 cepe, 250g bulion, 3 morcovi, 3 linguri făină, o lingură boia dulce, o linguriță boia iute, 4 frunze de dafin, o lingură de busuioc uscat, 300g smântână.
Se fierbe fasolea în oala cu presiune timp de 10 minute (din momentul în care începe să fluiere). Se aruncă apa și se adaugă 4 litri de apă fierbinte, morcovii tăiați rondele și ciolanul tăiat cuburi. Se mai fierbe sub presiune încă 30 minute.
Într-o tigaie se pun 3 linguri de ulei și ceapa tocată mărunt. Când s-a îngălbenit ceapa se adaugă 3 linguri cu făină și se mai lasă un minut amestecând continuu. Se stinge totul cu o cană cu apă. Se adaugă boia dulce și iute. Se pune rântașul într-o sită deasupra coalei cu ciorba și amestecând se transferă în ciorbă. Ceapa se aruncă. Se adaugă bulionul, dafinul și busuiocul. Smântâna se amestecă cu 2 polonice de ciorbă fierbinte și se pune cu grijă în oală. Se fierbe totul încă 15 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu