miercuri, 1 februarie 2012

Ciorbă rădăuțeană

Ingrediente: o jumătate de piept de pui, 2 morcovi, un ardei gras, un păstârnac, un sfert de țelină, o rădăcină de pătrunjel, 400ml smântână, 200ml iaurt, 1 ou, 2 cuiburi de tăieței, o căpățână de usturoi, 4 linguri de oțet, pătrunjel verde.
           Se pun la fiert legumele întregi și pieptul de pui pentru circa 30 minute. După ce au fiert bine se scoate pieptul din oală și se blenduiesc legumele, iar pieptul de pui se face franjuri.




            Se pune pieptul înapoi în oală, se adaugă tăiețeii, sare, piper și oțetul și se mai fierbe 15 minute. Se oprește focul și se pasează în oală usturoiul.
            Într-un castron mai mare se pune smântâna, iaurtul și un ou și se bat bine.
          Se adaugă un polonic de ciorbă și se amesteca, tot asa până ce se umple castronul, apoi se toarnă în ciorbă. Se adaugă verdeața și se servește.
POFTĂ BUNĂ


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu