- Cremă de zahăr ars: 8 ouă, 1 litru lapte, 12 linguri de zahăr, un plic zahăr vanilat.
- Blat: 4 ouă, 4 linguri de zahăr, 4 linguri făină.
- Decor: 200g ciocolată neagră, 2 linguri zahăr ars.
- Crema de zahăr ars:
Se amesteca laptele cu ouăle și totul se toarnă in cratița cu zahăr ars. Se dă la cuptor la 180 grade timp de 30 minute.
2. Blatul. Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat cu un pic de sare, apoi se adaugă treptat zahărul. Urmează gălbenușurile amestecate cu 2 linguri de ulei. La sfârșit se adaugă făina amestecând cu grijă.
Se toarnă blatul peste crema de zahăr ars și se mai dă la cuptor 20 minute.
Se acoperă cratița cu un platou și se răstoarnă tortul fără a îndepărta cratița. Se dă la frigider peste noapte, iar a doua zi se scoate cratița și se ornează.
3. Decor. Se topește ciocolata in bain-marie cu 2 linguri de lapte și se așează peste tort.
Se arde zahărul și cu o furculiță se franjurează direct pe tort.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu