sâmbătă, 18 februarie 2012

Tort cremă de zahăr ars

Ingrediente: 
  1. Cremă de zahăr ars: 8 ouă, 1 litru lapte, 12 linguri de zahăr, un plic zahăr vanilat.
  2. Blat: 4 ouă, 4 linguri de zahăr, 4 linguri făină.
  3. Decor: 200g ciocolată neagră, 2 linguri zahăr ars.
  1. Crema de zahăr ars: 
Într-o cratiță se ard 7 linguri de zahăr având grijă să ajungă și pe pereții cratiței.
Se bat ouăle întregi cu zahărul vanilat. Laptele se pune la încălzit cu restul de 5 linguri de zahăr.
Se amesteca laptele cu ouăle și totul se toarnă in cratița cu zahăr ars. Se dă la cuptor la 180 grade timp de 30 minute.
    2. Blatul. Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat cu un pic de sare, apoi se adaugă treptat zahărul. Urmează gălbenușurile amestecate cu 2 linguri de ulei. La sfârșit se adaugă făina amestecând cu grijă.
 Se toarnă blatul peste crema de zahăr ars și se mai dă la cuptor 20 minute.
Se acoperă cratița cu un platou și se răstoarnă tortul fără a îndepărta cratița. Se dă la frigider peste noapte, iar a doua zi se scoate cratița și se ornează.

3. Decor. Se topește ciocolata in bain-marie cu 2 linguri de lapte și se așează peste tort.
Se arde zahărul și cu o furculiță se franjurează direct pe tort.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu