joi, 2 februarie 2012

Negresă cu nuci și stafide


Ingrediente: 250g unt, 250g zahăr, 4 ouă, 125g făină, o linguriță praf de copt, 40g cacao, 100g nuci+stafide, o fiolă de rom.
              Zahărul, cacaua și 100ml apă se pun la fiert, la foc mic, până se îngroașă ca o smântâna mai subțire.

          Se adaugă untul și se lasă pe foc până se topește.
        După ce se topește untul 100ml din compoziție se dau deoparte. În aceasta puneți și o fiolă de rom
        Într-un castron se bat ouăle întregi, iar apoi se adaugă compoziția de cacao. Se amestecă rapid pentru a nu se coagula ouăle.
        Se adaugă făina și prafu de copt și se amestecă. 
         Se pune compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se adaugă nucile și stafidele. Se dă la cuptor la 150grade 15 minute și apoi încă 15 minute la 180. Pentru a fi siguri că e coaptă puteți introduce o scobitoare și dacă nu rămâne aluat e ok, sau apăsați cu degetul blatu și dacă revine la forma inițială înseamnă că e copt.
          După ce se scoate din cuptor se toarnă compoziția cu rom pe toată suprafața prăjiturii.

         Se lasă la răcit, apoi e taie.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu