- Cremă: 125g unt, 3gălbenușuri, 150g zahăr pudră, 25g cacao, 50g zahăr tos, 4linguri apă, 200ml frișcă, 100g ciocolată neagră.
- Blat: 250ml lapte, 250g zahăr, 200g făină, 100g cacao neagră, 2 ouă, un plic praf de copt.
Blatul: Se bat ouăle cu un praf de sare. Se adaugă zahărul și se freacă până se albesc și devine cremos. Se încorporează făina și cacaua subțiind aluatul cu lapte. Se amestecă bine și se adaugă praful de copt. Se coace o oră la 180grade.
Crema: Cacaua cu zahărul tos și apa se fierb în bain-marie.
Untul se freacă cu zahărul pudră până devine cremos, iar apoi se adaugă pe rând gălbenușurile.
Se adaugă siropul de cacao în crema de unt. Dacă cumva vedeți ca se taie puneți crema în bain-marie și amestecați.
Se bate frișca, iar peste se toarnă în fir subțire ciocolata topită în bain-marie. Crema de frișcă se amestecă cu cea de unt.
Se taie blatul în două și se însiropează cu rom (500ml apă. fiartă cu 2 linguri de zahăr și o esență de rom).
Se pune jumătate de crema și opțional miez de nucă.
Se adaugă al doilea strat de blat și se ornează cu restul de cremă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu